Ναύπακτος: Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας!

στις

Έχεις πάει ποτέ στη Ναύπακτο για την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας;

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) μεταξύ των συνασπισμένων δυνάμεων της Δύσης και των Οθωμανών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.  Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 451η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με σειρά εκδηλώσεων από 3 ως τις  31 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, ομιλίες προσωπικοτήτων, προβολές του ντοκιμαντέρ «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» παραγωγής Cosmote History στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης κ.α.  Κορυφαία στιγμή θα είναι όπως πάντα η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, το υπερθέαμα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί και πάλι ύστερα από 3 χρόνια.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων συνθέτουν μεταξύ άλλων η Εικαστική ατομική έκθεση “Παύλος Σάμιος – Χαίρε” η οποία θα λάβει χώρα στο Φετιχέ Τζαμί.

      Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας ζωντανεύει μέσα από τις ιστορικές πηγές της εποχής, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου! Οι  εορτασμοί ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου με  την αρχιερατική λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Εμείς θα πάμε το Σάββατο!  Φεύγουμε από Κάτω Αχαΐα στις 16:00, από Πάτρα στις 16:30, 16:45 από Ρίο! Θα περάσουμε στην απέναντι όχθη και αρχικά θα κάνουμε μια βόλτα στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Προτείνουμε στις 18:00 επίσκεψη στο Φετιχιέ Τζαμί για την εικαστική ατομική έκθεση “Παύλος Σάμιος – Χαίρε”.

Έπειτα θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο ενετικό λιμάνι η οποία ξεκινά στις 20:30 αλλά θα πρέπει να είμαστε εκεί και να πιάσουμε θέση τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα. Η αναπαράσταση διαρκεί περίπου μια ώρα και μετά και την ολοκλήρωση της θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής!

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας είναι μια καλή αφορμή για επίσκεψη στην γραφική Ναύπακτο. Όμως την πόλη θα απολαύσεις με περισσότερη ησυχία ένα Σαββατοκύριακο και έχει αρκετά να δεις και να κάνεις!

Να τι πρέπει να δεις στην Ναύπακτο:

  • Ενετικό Λιμάνι
  • Πάρκο Θερβάντες, μέσα στο ενετικό λιμάνι
  • Αρχοντικό Μπότσαρη
  • Φετιχέ Τζαμί
  • Ρολόι της Ναυπάκτου
  • Ενετικό Κάστρο
  • Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη
  • Γρίμποβο, η παραλία ανατολικά του ενετικού λιμανιού
  • Ψανή, η παραλία δυτικά του ενετικού λιμανιού

και αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, ανέβα ως την γραφική

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s