Φαράγγι των Κενταύρων : 1st Foloi Trail Run

στις

Το δάσος της Φολόης βρίσκεται μέσα στις λεκάνες απορροής των ποταμών Ερυμάνθου και Πηνειού (Ηλείας), στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του όρους Ερυμάνθου, καλύπτοντας έκταση 42.000 στρεμμάτων. Πήρε το όνομά του από την μυθολογία και τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή.

Στο οροπέδιο κυριαρχεί η ευθύκορμη βελανιδιά (δρυς), την οποία ο λαός της περιοχής ονόμασε Κάπελη (το άλλο όνομα του δάσους), που σημαίνει πυκνό δάσος ή άφθονο δάσος. Η Κάπελη λέγεται και «μπαλκόνι της Ηλείας». Από τα ψηλότερα βουνά φαίνεται σαν μεγάλο αλώνι με ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, ενώ από τα χαμηλότερα σαν δρεπάνι. Είναι ένα από τα σπανιότερα δάση, μοναδικό στα Βαλκάνια!

Το δάσος Κάπελης-Φολόης είναι ένα πλούσιο οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000 κατά μία έκταση 97,49 τ.χλμ

Εκεί λοιπόν θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 23 Αυγούστου ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος με ονομασία Foloi Trail Run »το φαράγγι των Κενταύρων». Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας »Ορειβατείν» και περιλαμβάνει αγώνα  20 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικό αγώνα. Εκκίνηση και Τερματισμός από το χωριό Φολόη του Δήμου Ολυμπίας.

 

Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες των 20 και 10 χλμ. έχουν όλοι άνω των 18 ετών. Ιατρική κάλυψη θα υπάρχει με παρουσία ασθενοφόρου και με την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού. «ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ».

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του site του αγώνα , κάντε κλικ εδώ: https://foloitrailrun.webnode.gr

Για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΑ έως την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020* και ώρα 15:00. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας δεν θα γίνουν άλλες εγγραφές. Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει η πληρωμή να γίνει εντός πέντε (05) εργάσιμων ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες κλικ εδώ.

*Επειδή οι συμμέτοχες ξεπέρασαν ήδη κάθε προσδοκία, θερμή παράκληση από τη διοργάνωση προς τους δρομείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέσω της παραπάνω πλατφόρμας, να τακτοποιήσουν και το κόστος συμμετοχής έως και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου στις 17:00 το απόγευμα, διαφορετικά αυτόματα η πλατφόρμα θα αφαιρέσει τους συμμετέχοντες που δεν τηρούν τις απαραίτητες για τη συμμετοχή τους προϋποθέσεις και θα συμπληρώνει με αυτούς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής ή ακόμα και αυτούς που θα κάνουν τώρα δήλωση.

 

Τέλος, οι διοργανωτές μας καλούν να προσφέρουμε βιβλία στην βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου στο Κούμανι. Αν λοιπόν λάβεις μέρος στον αγώνα Foloi trail run , στα 10χλμ ή στα 20χλμ , καλό θα είναι να έχεις μαζί σου από ένα έως όσα βιβλία επιθυμείς. Πρόσφερε κάτι που το έχεις ήδη διαβάσει, κατά προτίμηση παιδικά βιβλία και σε καλή κατάσταση. Προσφέροντας βιβλία λοιπόν διεκδικείς μια χειροποίητη μεταλλιοθήκη από GL Creations. Βοήθησε και εσύ να μεταδώσουμε την ιδέα της μάθησης, της παρότρυνσης, της προσφοράς.

Σαν My map and his backpack έχουμε τη χαρά να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας της προσπάθειας αυτής που εκτός από την αθλητική της πλευρά, προβάλει και το μοναδικό δάσος που έχουμε στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Εννοείται πως θα τα πούμε στον αγώνα, στο φαράγγι των Κενταύρων!

 

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s