Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2021

στις

Ξέρεις πόσο αγαπάμε το θέατρο γενικά αλλά και την παρακολούθηση μιας αρχαίας τραγωδίας/κωμωδίας σε αρχαίο θέατρο (Καλοκαίρι θα πει) ! Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας στην Ηλεία είναι ένα από αυτά τα φεστιβάλ που σου δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψεις στον χρόνο παρακολουθώντας ένα έργο που γράφτηκε την εποχή του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αισχύλου και του Αριστοφάνη .

Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε το 1991 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά Φεστιβάλ της Ελλάδας, αφού κατάφερε να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές που ήταν αφιερωμένες στην Αρχαία Ελληνική Δραματουργία. Ήταν το σημείο συνάντησης, διεθνώς αναγνωρισμένων σκηνοθετών και ηθοποιών, που κάθε καλοκαίρι παρουσίαζαν τις δημιουργίες τους στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας χωρητικότητας 4000 θεατών. Το 2006 κατασκευάστηκε δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο, ένα μικρότερο θέατρο χωρητικότητας 1000 θεατών, που έδωσε τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν και άλλα είδη θεάτρου και άλλες μορφές τεχνών. Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας καταξιώθηκε με το Αρχαίο Δράμα, παράδοση που συνεχίζει ως και σήμερα, όμως έχει αποκτήσει ένα πολυθεματικό χαρακτήρα, φιλοξενώντας πλέον σημαντικές διεθνείς παραγωγές.

«Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας παραμένει ζωντανό» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι συντελεστές κατά την αναλυτική παρουσίαση του πλέγματος των φετινών παραστάσεων. Ο θεσμός, προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες, θα υποδεχθεί όλες τις παραγωγές στο αρχαίο θέατρο(!!), σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, που τα έργα ανέβαιναν στο μικρότερο ξύλινο θέατρο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας έκανε την παραχώρηση αυτή που κάνει την εμπειρία εντελώς διαφορετική, ενώ οι θεατές θα εισέλθουν σε αυτό τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επανέρχεται λοιπόν σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, με ένα ποιοτικό πρόγραμμα παραστάσεων. Βρες παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες και κλείσε εισιτήριο.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 Ιππείς Αριστοφάνη, ώρα έναρξης 21:30

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 Οθέλλος Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ώρα έναρξης 21:30

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Ευριπίδη, ώρα έναρξης 21:30

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 Ορέστης Ευριπίδη ώρα έναρξης 21:30

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 Βάχκες Ευριπίδη, ώρα έναρξης 21:00

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 Αντιγόνη Σοφοκλή, ώρα έναρξης 21:00

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 Προμηθέας Δεσμώτης Αισχύλου, ώρα έναρξης 21:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s